Søg efter specifikke produkter her

Miljøvenlig emballage

oprettet d. under Emballage til forsendelse

Den Europæiske Union fastsætter grænseværdier for bestemte forurenende stoffer med det formål at nedbringe tilstedeværelsen af disse forurenende stoffer i fødevarer og emballage til de laveste niveauer. Det er målet at opnå et højere folkesundhedsbeskyttelsesniveau, især for sårbare befolkningsgrupper børn, allergikere mm.

 

Det er nødvendigt at prioritere vores indsats. Indsatsen er rettet mod bestemte områder, hvor produkterne kan indeholde særlige problematiske stoffer, eller hvor måden produktet bruges på kan give anledning til en særlig udsættelse. Det drejer sig bl.a. om stoffer, der kan give allergi, er kræftfremkaldende eller stoffer, som ikke bliver nedbrudt i naturen, bliver ophobet i fødekæden eller er giftige.

 

Som for eksempel den emballage der anvendes til Coops mikroovns-popcorn. Coop har taget en stor beslutning om at fjerner mikroovns-popcorn fra sine butikker, da forskere og myndigheder er bekymret for de florerende stoffer, der anvendes i emballagen. Forskere fra Syddansk Universitet påvist en øget risiko for spontan abort blandt kvinder med højt fluorindhold i blodet. Coop gennemførte allerede sidste år en udfasning af alle fluorerede stoffer i egne varemærker. Således er alt madpapir, muffin forme og bagepapir i Coops egne varemærker i dag fri for de skadelige fluorstoffer. Coop har arbejdet intenst med deres leverandører for at finde alternativer til fluorstoffer i emballagen til mikroovns-popcorn, men hidtil desværre forgæves.

 

Plast som fødevarer emballage

 

Plast egner sig perfekt som emballage til fødevarer. Plast er nemlig både praktisk og kan samtidig forlænge fødevarens levetid og dermed mindske madspild. Der udover spiller plastemballage en helt afgørende rolle i at løse klimaudfordringerne. Plastemballage sparer allerede nu verden for millioner af tons CO2. Plast er nemlig lavet af olie, og det er der rigtig god fornuft i fordi når olien er lavet til plast, kan den nemlig gøre gavn mange gange. Vi skal altså bruge mere olie til plast og bruge mere plastemballage, hvis vi gerne vil minimere CO2-udslippet og gøre en forskel for klimaet. I dag sparer plast verden for, hvad der svarer til 120 mio.

 

Det er mange forskellige typer materialer og genstande, der er omfattet af reglerne om materialer til emballage til bestemt til fødevarer. Men EU’s grænseværdier er alt for høje, og det tager lang tid at få dem sænket. Derfor synes jeg, at Coops frivillige initiativ er fremragende vi bliver dagligt udsat for utrolig meget kemi. Kemiske stoffer indgår i alt, hvad vi omgiver os med for eksempel kosmetik, emballage, legetøj og elektronik. Kemi er uundværlig i en moderne hverdag, og udfordringen er at undgå at skade mennesker og miljø.

 

Der findes flere forskellige emballager der er produceret ad genbrugsmateriale for eksempel bølgepap som er lavet af papir som er gjort af nye eller genbrugte cellulose fibre. Op til 85% af bølgepappen genbruges og den er derfor en meget miljøvenlig emballage. En bølgepapfibre kan genbruges op til syv gange før den mister sin spændstighed. Papir og papemballage der er genanvendeligt kan med fordel brændes for at give energi. At erstatte fossil brændsel med genbrugspapir er en måde hvorpå drivhuseffekten kan reduceres.

 

Ved at bruge miljøvenlig og biologisk nedbrydelig emballage, viser man omverdenen, at man også tænker på miljøet, og ønsker at bevare den jord, vi alle lever af.


Kommentar(er) 1

  • Kristian K.
    Kristian K. http://onad.dk/emballagedesign-til-foedevarer/

    Dette indlæg summer helt klart af overvejelser vi også har gjort os. Til dagligt arbejder vi med design af emballage til fødevarer for små som store virksomheder, i denne forbindelse forsøger vi så vidt muligt at rådgive vores kunder til at bruge miljøvenlig emballage. Det er et ansvar, som alle i branchen bør påtage sig, som eksempelvis Coop har gjort ved at fjerne mikroovnspopcorn fra sine butikker. Det er vigtigt, at den emballage der benyttes er etisk forsvarlig. Man kan læse mere om vores tilgang til brug af materialer i forbindelse med emballagedesign til fødevarer på vores hjemmeside: http://onad.dk/emballagedesign-til-foedevarer/

    Svar

Skriv din kommentar