Søg efter specifikke produkter her

Emballage - tager du det for givet?

oprettet d.

Emballage er for mange, noget man tager for givet. Men hvis man tænker over det, er det faktisk noget helt fantastisk, som de fleste ikke vil være foruden.

 

Emballage er noget, man finder over alt. I dag kan man næsten ikke købe en vare eller genstand, uden at den er pakket ind i emballage. Vi tænker ikke over det, men ikke mange ville være interesseret i, at købe deres dagligvare eller andet, hvis ikke det var i indpakning. Forestil dig, at få en pakke smør i hånden, men så bare lige uden pakken. Nej vel?

 

Hvad er Emballage?

Emballage er et produkt, som anvendes til indpakning, beskyttelse, opbevaring og transport af varer, fra en producent til en forbruger. Emballage anvendes bl.a. til forarbejdede varer og råvarer. Derudover bliver det også brugt til f.eks. brugskunst, tekstil, elektronik og meget mere.

 

 

Hvorfor bruger man emballage?

Emballage bliver bl.a. brugt til, at forlænge holdbarheden og bevare kvaliteten af produktet, men emballagen kan også beskytte omgivelserne, mod giftige eller sundhedsskadelige produkter. Derudover benytter vi emballage til at fragte og samle genstande.

 

Uden emballage ville det være umuligt, at fragte visse genstande, som f.eks. juice eller andre drikkevare. Man kan ikke bare holde den flydende genstand i hånden, for så vil man ende med, at spilde det og gå en masse gange for, at fragte en hel liter med hjem, derfor er det så fantastisk, at nogen har opfundet den smarte mælkekarton.

 

I nogen tilfælde er emballage bare en simpel gode, men i andre tilfælde er det noget helt fantastisk og kan påvirke os sådan, at vi foretrækker at købe en vare, frem for en anden, bare pga. emballagen.

 

Arla har lavet en supersmart mælkekarton, med skruelåg der gør, at man kan placere sin mælk, hvor som helst i køleskabet, på hvilken som helst led, uden at man skal tænke på, om man kommer til at spilde, hvor andre mælkekartoner skal placeres stående, for at mælken ikke ryger ud af kartonen, efter den har været åben.

 

 

Hvilke slags emballager findes der?

Emballage er, fremstillet i mange forskellige slags materialer, som f.eks. glas, træ, plastic, metal eller papir. Emballager har også mange forskellige udformninger alt efter, hvad de skal benyttes til. Det kan være, flasker, dåser, æsker og poser.

 

Den primære emballage er, en beholder eller indpakning, som varen kommer i. Når emballagen brydes, kommer man ind til det endelige produkt.

 

Sekundær emballage kaldes også for multipakemballage. Det er en emballage, der samler et antal produkter i en større indpakning, der gør det nemmere at håndtere og flytte produktet/produkterne, typisk i en forretning. Fjerner man den sekundære emballage, ændrer det ikke noget ved varen eller produktet.

 

Tertiær emballage eller transportemballage, er emballage, som benyttes ved håndtering af varer til transport, for at gøre transporten lettere eller for at beskytte varen.

 

Der er blevet fastsat i loven, at emballage der bliver benyttet til transport af fødevare og medicinelle produkter, ikke må opbevares eller fragtes på f.eks. paller af træ, her skal bl.a. benyttes emballage som bølgeplast / kanalplast, skumgummi, plastikbeholdere og mere.

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar